ČASTÉ DOTAZY
Slovo Maya se používá jednak jako ženské křestní jméno, ale je to také v hebrejštině označení pro pramen. A protože Maya je jakýmsi „pramenem zdraví“, označení přesně koresponduje s posláním výrobku.
Maya není lék, nýbrž je to doplněk stravy obsahující vitamín C, kurkumin a další látky v lipozomální formě, která umožňuje mnohem účinnějšímu vstřebávání. Lipozom totiž vytvoří tukový ochranný obal, který dopraví vitamín a další látky do cílových buněk. Díky lipozomu jsou látky chráněny před agresivními žaludečními kyselinami, enzymy, změnou PH, před oxidací a lipozom také umožňuje snadnější vstřebávání ve stěnách tenkého střeva, odkud látky putují dále. Vstřebatelnost a tím i účinnost těchto látek je tak mnohem větší (v rozmezí 90 až 98 %) oproti běžné formě vstřebání (8 až 20 %). Výroba látek v lipozomální formě je možná pomocí speciálního zařízení, které vlastníme a díky specifickému výrobnímu procesu, což není úplně obvyklé a běžné.
Mayu mohou užívat děti starší 3 let a ženy, které nejsou těhotné.
Ideální je brát Mayu v průběhu celého roku, protože Maya podporuje imunitu, dodává energii, posiluje nervový systém, má pozitivní vliv na pleť, má protizánětlivé účinky a celou řadu dalších funkcí. Informace o účincích vitamínu C, kurkuminu a dalších látkách obsažených v Mayi jsou obecně známé a dostupné nejen na internetu, takže si je může každý ověřit.
Čas, kdy je nevhodnější užít Mayu, může být u každého jiný. Někomu více vyhovuje dát si Mayu na lačno hned ráno, kdy se tělo teprve startuje, jiný člověk dává přednost užití v odpoledních hodinách či večer. Dle zkušeností některých našich odběratelů je lepší dávkování v ranních hodinách. Chce to vyzkoušet a pak se přizpůsobit tomu, kdy je tělo s dávkou Mayi v nejlepší harmonii.
To je otázka chuti, kterou má každý z nás specifickou. Díky obsahu kurkuminu, jehož chuť je výraznější a atypická, se někomu může zdát jako vhodnější řešení před samostatným užitím Mayi, ji smíchat s oblíbeným nápojem (čaj, džus apod.). To je určitě jedna z cest, jak z užívání udělat příjemný zážitek. Při výrobě jsme nechtěli přidávat do Mayi další chemické látky, které by vylepšily chuť a pravou chuť zamaskovaly. Cesta zředění s oblíbeným nápojem nám připadla mnohem přijatelnější…
Snažíme se, aby doplněk stravy Maya měl co nejméně konzervantů. Z tohoto důvodu je vhodné uchovávat Mayu v lednici, případně na chladném a temném místě a po otevření spotřebovat do 35 dní.
Maya je dodávána ve skleněném obale, protože sklo vyhovuje lépe než plast požadavkům na kvalitní obal a ochranu před slunečním zářením, kterému by obsah neměl být vystavován. Kvalitní ochrana je zajištěna nejen sklem, ale i etiketou ve formě celostního polepu metodou sleevování a kvalitním uzávěrem. Proti rozbití při přepravě je láhev chráněna vyrobenou krabicí na míru a kvalitním kartonovým obalem.
Ano, Maya je český produkt vyráběný na Moravě, na jehož vývoji se ale podílel tým vědců nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.